De schuldgevoelens van de mama’s

De schuldgevoelens van de mama’s

Bij het moederschap komt heel wat kijken. Vele mama’s voelen zich al gauw schuldig omdat ze niet doen wat anderen hen aanbevelen om te doen.

Altijd maar dat schuldgevoel

Geef je flesvoeding aan je baby, dan voel je je schuldig. Geef je maar een weekje borstvoeding, dan voel je je schuldig. Maak je gebruik van borstvoedingsverlof, dan voel je je ook schuldig.
Voel je je slecht na een reeks gebroken nachten, dan voel je je schuldig. Geef je je baby eens aan oma om uit te kunnen rusten, schuldig. Blijf je altijd thuis, schuldig.
Ben je te streng, schuldig, Geef je teveel toe, schuldig. Neem je wat me-time, schuldig.
Ga je terug gaan werken, schuldig.
Gebruik je geen luiers van een merk of natte doekjes, schuldig. Koop je niet wat je aanbevolen wordt te kopen, schuldig.
En zo kunnen we blijven doorgaan.

Voor elke mama een zoektocht

Elke mama kent dit schuldgevoel wel op één of andere manier. Vooral prille mama’s kunnen er behoorlijk last van hebben. Ze voelen zich bij alles schuldig en voelen zich bij alles tekort schieten. Het is je constant afvragen wat goed is voor je kind zonder jezelf en je omgeving te verloochenen.
Naarmate je langer mama bent, leer je wel om te gaan met dat schuldgevoel en kan je dit beter plaatsen. Helemaal zal het nooit verdwijnen, maar dat maakt je dan weer een goede mama.
Jammer genoeg wordt van dit schuldgevoel ook geprofiteerd: Mama’s worden veelal producten opgedrongen die ze beslist voor de veiligheid en/of welbehagen van hun baby moeten kopen.

Met of zonder een Airgosafe topper, geen schuldgevoelens!

Wij van Airgosafe willen je niets opdringen. Doorheen onze website leer je alle voordelen kennen van de Airgosafe topper maar het is nog altijd aan jou om te beslissen wat je al dan niet belangrijk vindt voor je kind.
Volg je eigen weg en je eigen overtuigingen, en voel je vooral niet schuldig, met of zonder Airgosafe topper.