De kans is zo miniem, en toch is het er, die angst voor waar we het liever niet over hebben.

Jouw angst voor wiegendood.

Het is een harde term, wiegendood. Elke prille ouder leeft in mindere of meerdere mate met de angst dat zoiets kan gebeuren. Vandaag de dag is er echter zoveel minder kans dat wiegendood voorkomt. Hoe komt dit dan dat we er toch nog zo bang voor zijn?

Als prille ouder wens je je zoveel mogelijk te informeren. Voorheen heb je wel eens gehoord van wiegendood, maar nooit sta je er zoveel bij stil als het moment dat je een baby verwacht. Informatie over wiegendood wakkert angstgevoelens van elke ouder aan. Informatie die binnenkomt via je verstand, verwerk je door erover te gaan nadenken. Met als gevolg: emoties en stress. Dit kun je vervolgens ontwijken, wegstoppen ofwel gaan sussen met nog meer informatie, een bepaalde verzorgingswijze of de aanschaf van producten. Je angst zal er schijnbaar en tijdelijk door verminderen. Vooral voor die aanschaf van producten spelen marketing-giganten handig op in.

 

Angst verkoopt?

Het is simpel: Als je maar het gevoel krijAngstgt dat je kind veilig slaapt ALS je hun product aankoopt. Elke ouder is hier gevoelig aan. Wat immers als er iets zou gebeuren en je hebt niet gekocht wat je aanbevolen werd te kopen?

Laat ons duidelijk zijn. Wiegendood zal je nooit helemaal kunnen voorkomen. Er bestaat geen ultieme oplossing tegen wiegendood. Je kan wel zoveel mogelijk de aanbevelingen volgen, dit naar slaaphouding en de keuze van het slaapcomfort. Door bijvoorbeeld al rekening te houden met de algemene tips over veilig slapen, ben je al goed op weg. Een voorbeeld: met je baby te laten rugslapen kan je warmtestuwing voorkomen en zorgen dat je baby niet in de problemen geraakt qua ademhaling.

 

En een matrastopper dan?

Ja, we hebben de Airgosafe matrastopper. En toch willen wij je geen vals veiligheidsgevoel geven.

We willen benadrukken dat het belangrijk is om op een drukverdelende, ventilerende en vochtafdrijvende matras te slapen en je baby altijd in ruglig te laten slapen. Dit voor een gezonde en veilige slaap van je baby. De Airgosafe topper helpt hierbij met al zijn eigenschappen, en bezorgt je baby vooral een hygiënische, comfortabele en gezonde slaap. Maar laat ons vooral stilstaan bij het gene waar het echt om draait, een goed slaapcomfort voor uw baby. (Achterhoofd afplatting, ontwikkeling baby, nachtrust baby & ouders, …)

Laat je dus niet om de tuin leiden door de zogenaamde veiligheid van matrasbeschermers of toppers. Koop beredeneerd, zet je angsten aan de kant en geniet vooral van je zwangerschap of pas geboren baby!